BABB is opgericht door een kleine groep Bavelse vrienden met als doel een Bavels bier te introduceren.

BABB produceert Bavels Blond, Bavels TripelBavels Winter Tripel, Bavels Weizen en Bavels Bock.

 

Bavels Blond is een volmondig, zacht en fris goudblond bier met een stevige schuimkraag. Bavels Blond smaakt goed in ieder seizoen van het jaar. Dit bier van hoge kwaliteit wordt door ons op duurzame wijze gebrouwen met de faciliteiten van Bierbrouwerij Breda.

 

Bavels Tripel is een speciaal bier van hoge gisting. Een karaktervol speciaal bier met lichte toetsen van kruiden. Een afgewogen balans in de smaken van mout en hop wordt ondersteund door smaakvolle gist. Bavels Tripel is goed te combineren met kaassoorten zoals bijvoorbeeld Port Salut of een romige cheese cake.

 

Bavels Weizen heeft het karakteristieke aroma van kruidnagel en banaan. Stiekem een beetje zoet met een klein bittertje in een perfect evenwicht.

 

Bavels Winter Tripel is een speciaal bier van hoge gisting met lichte toetsen van kruiden en een verrassende toevoeging van vanille, citrus en andere vruchten.

 

Bavels Bock is een koperkleurig speciaal bier van mooie toetsen van karamel met een moutige afdronk, uitstekend te combineren met een heerlijk stoofpotje of lekkere zoete drop.

 

Bavel is een bruisend dorp met een rijk verenigingsleven. Elk jaar staat de dorpsagenda bol van activiteiten waarin het dorpskarakter door gezelligheid en verbroedering sterker wordt. BABB hoopt dat haar Bavels speciaal bier een mooie bijdrage levert aan de ontwikkeling van dit gezellige en sterke dorpskarakter.